Data: 2007-09-08 21:13:18
Temat: Re: Kiszone pomidory
Od: "JUra" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
żytkownik "yur@s" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:fbu187$qsf$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ktos mnie namowil do zrobienia kiszonych pomidorow.
dziś dostałem przepis od babci kolegi z Mołdawi. wklejam poniżej.
jak ktos zakuma transkrypcję z ukrainskiego to da radę ;-)
Takich pomidorów jak tam ..nie jadłem..
Myślę zę ich smak jest u nas nie dopodrobienia, jako że to kwestia
substratu (ów).
Ichniejsze pomidoiry smakują "słońcem" ale jakoś taki naczej niźli
italiańskie
ritsept:
v banku (3 litra)
- 2-3 lista hrena,
- ukrop
- 3 zubka chesnoka
- listiya smorodini ili vishni
- zapolneaesh banku pomidorami
- zaliti 1 raz kipeatkom
- kogda banka ostinet (40 C) sliti vodu
- zaliti eschio raz kipeatkom
- 40 C sliti eschio raz
- v banku 2 lojki soli, sahara i uksusa-6%
- zaliti kipeatkom
- zakrutiti.
a tu link z widoczkeim na mą produkcję http://tinyurl.com/29gmfe :)
--
JUra
|