Data: 2007-09-25 12:12:14
Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:4ibls4-kn3.ln1@kosmosik.net...
> Właśnie praktycznie nie jest to jedzenie z niższej półki - jest to
> jedzenie z
> normalnej półki, tak samo jak sushi. W sensie to co oferują w lokalach
> typu
> "polskie jadło" to nie jest to co Polacy (tzn. tak mi się wydaje) jedzą na
> co
> dzień. Właśnie to są *tradycyjne* dania, nie pierogi z tacki, mielone czy
> schabowy z ziemniakami. Tzn. chodzi mi o to, że w lokalach typu "polskie
> jadło"
> sporo rzeczy z jadłospisu jest takich, których ludzie na co dzień jednak
> NIE
> jedzą.
A co "Polacy" jedzą na co dzień? Tak z ciekawości?
> Jestem w stanie zrozumieć snobowanie się szampanem na śniadanie, sushi nie
> rozumiem, normalne powszechnie dostępne jedzenie.
Sushi, jako "normalne powszechnie dostępne jedzenie"? O ja biedny
mieszkaniec prowincji...
DJD
PS. Szampana (zwłaszcza zaś wina musujące) jest o wiele łatwiej kupić nic
sushi. I szampan był o wiele wczesniej na rynku. :)
PSS. A może Ty z Japonii to piszesz?
|