Data: 2005-04-05 13:03:03
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Korniejewowa <m...@S...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aggie napisał(a) dnia 5 Apr 2005 12:58:56 +0200 na grupie pl.rec.kuchnia:
> Witam, Prosze o
> jakies sugestie, co smacznego i naszego moge jeszcze podac?
Witam,
Polecam boczek ze śliwką (śliwka suszona obwinięta boczkiem wędzonym,
spięte to wykałaczką - do piecyka na 180 stopni na pół godzinki),
pierogi drodżowe faszerowane kapustą z grzybami lub farszem do ruskich -
mogą być podane na zimno. Z ciast podałabym makowiec - chyba nigdzie
indziej się ani go nie robi jak w Polsce. No i grzybki marynowane.
Plus oczywiście dobrze schłodzoną gorzałkę:)
Pozdrawiam,
Korniejewowa.
|