Data: 2005-04-06 06:43:53
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <d2vund$3oa$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"cherokee" <c...@n...o2.pl> wrote:
> Użytkownik "Korniejewowa" <m...@S...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d2u2a5$4so$1@news.onet.pl...
> > Polecam boczek ze śliwką (śliwka suszona obwinięta boczkiem wędzonym,
> > spięte to wykałaczką - do piecyka na 180 stopni na pół godzinki),
>
> Sprawdzają się doskonale powidła śliwkowe (ja robiłam tradycyjne, bez
> cukru) - lepiej trzyma się zwinięty boczek, nie trzeba wykałaczki.
Tyle, że to ma być suszona śliwka owinięta boczkiem, nie rolada z boczku
z pwidłami. ;-) Pomijam kwestię, czy to typowo polska zakąska.
Władysław
|