Data: 2005-04-06 10:10:16
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 06 Apr 2005 12:01:41 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <d30au5$ju3$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> wrote:
>
>> >
>> > Zauważ jednak, że także w Polsce, jeżeli się podejmuje gości bardziej
>> > lub niej uroczystą kolacją, to daje się ciepłe danie.
>> >
>> No przecież te frankfu... czy cóś ma ją być na ciepło. Choć ja bym raczej
>> dała, jeśli już ma być coś kiełbasianego, białą kiełbasę pieczoną z cebulką
>> + chrzan. Albo bigos ;-)
>
>Nie każdy obcokrajowiec lubi zgniłą kapustę. A biała kiełbasa to też
>niekoniecznie polska specjalność.
>
>Władysław
Jak mu powiesz, ze to zgnila kapusta, to do pyska nie wezmie, jak
nie powiesz, to zje z apetytem. Juz to przerabialam i w 90% jest
to prawda ;P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|