Data: 2005-04-07 09:18:11
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <d32tob$1mk$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > A. źle odczytałem Twoje pytanie. Wędzenie jest to metoda konserwacji i
> > aromatyzacji. ;-)
>
> Hmmmm, pomogę ci, współczesne wędzenie "na zimno"
> http://grupa.gastrona.pl/art/article_2703.php
> nie jest tym czym było kiedyś.
Po prostu nazywają tam "wędzeniem" na zimno to, co zwykle nazywa się
wędzeniem na ciepło. Ale to i tak nie zmienia faktu, że podczas wędzenia
na zimno (czy nawet na ciepło) produktu się nie gotuje i pozostaje on
surowy.
Władysław
|