Data: 2011-12-22 23:12:50
Temat: Re: Kompot z suszu
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 23 Dec 2011 00:09:20 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Thu, 22 Dec 2011 21:17:19 +0100, Aicha napisał(a):
>>
>>> Czemu zawsze musi być kresowo? :)
>>
>> Bo tylko ta kuchnia może obecnie nazywać się polską, zachowała się
>> najlepiej - dzisiejsza Polska jest zdominowana przez mieszaniny wszelkich
>> innych kuchni, ponieważ ambicją większości jest już tylko to, aby było
>> NIEpolsko. Polska kuchnia to już dziś coś, czego nikt nie rozumie, tak ja
>> smaku prawdziwej szynki nikt już nie zna.
>
> To dlaczego dodajesz cytrynę do kompotu z suszu? Przecież to NIEpolskie!
> Co zaliczasz do kuchni polskiej? Dania ukraińskie? Litewskie? Ziemniaki mogą
> być? Strasznie niepolskie i na dokładkę z Niemiec przyszły do Polski.
> Tragedia. A włoszczyzna? Twu. toż to jak spaghetti, prosto z Włoch przyszło.
TRADYCYJNA polska kuchnia - kresowa. Nie chodziło mi o narodowość.
--
XL
|