Data: 2006-07-15 20:55:10
Temat: Re: Konfitura z zielonych orzechów włoskich
Od: "M.Z." <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ania" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e9bini$un3$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> czy ktoś próbował tego cuda? Przepis pochodzi od P. Adamczewskiego z
> jednego z zeszycików dołączanych w zeszłym bodajże roku do Polityki.
> Niestety, nie było informacji, do kiedy te orzechy są "zielone" - w jakim
> miesiącu trzeba je zebrać.Te co się właśnie u mnie gotują nie sprawiają
> wrażenia, jakby kiedykolwiek chciały zmięknąć - wydaje mi się, że skorupka
> (ta pod zieloną skórką) już za mocno zawiązała.
>
> Jakieś sugestie?
>
> pozdrawiam
>
> Ania
Orzechy na tego rodzaju przetwory, jak i na nalewkę,
należy zebrać do św. Jana, czyli do 24 czerwca.
Tak robili moi rodzice. I zawsze wszystko było dobre.
Pozdrawiam
Mira (Wrocław)
|