Data: 2006-07-16 00:26:18
Temat: Re: Konfitura z zielonych orzechów włoskich
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ania" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:e9bini$un3$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> czy ktoś próbował tego cuda? Przepis pochodzi od P. Adamczewskiego z
> jednego z zeszycików dołączanych w zeszłym bodajże roku do Polityki.
> Niestety, nie było informacji, do kiedy te orzechy są "zielone" - w jakim
> miesiącu trzeba je zebrać.Te co się właśnie u mnie gotują nie sprawiają
> wrażenia, jakby kiedykolwiek chciały zmięknąć - wydaje mi się, że skorupka
> (ta pod zieloną skórką) już za mocno zawiązała.
>
> Jakieś sugestie?
>
> pozdrawiam
>
> Ania
Trzeba zebrać w fazie mlecznej, później już za późno,a to bywa koniec
czerwca - początek lipca. Obrabia się te orzechy mlekiem wapiennym...
|