Data: 2008-03-27 20:15:03
Temat: Re: Koreańska rzodkiew.
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 26 Mar 2008 20:58:00 +0100, Als napisał(a):
> Czy można u nas kupić taką rzodkiew, jak na zdjęciu pod linkiem:
> http://ingredients.maangchi.com/2008/02/korean-radis
h.html ?
>
> Powiem szczerze, że nie widziałem nigdy, ale może po prostu za słabo
> patrzyłem. I od razu uprzedzę - to nie jest biała rzodkiew.
Mam też pytanie dodatkowe - skoro faktycznie jest to jakiś gatunek białej
rzodkwi, to co trzeba zrobić, żeby po zamarynowaniu wyglądała tak, jak na
zdjęciu pod linkiem (marynowany daikon jest w środkowej miseczce, taki
żółty, to czerwone obok po prawej to kimchi, mniamuśna rzecz):
http://en.wikipedia.org/wiki/Jajangmyeon
i żeby przede wszystkim wyeliminować zapach rzodkwi, którego u nas nie mogę
się pozbyć, a na pewno taka jak na zdjęciu tego zapachu nie ma (sprawdzone
osobiście przeze mnie, zarówno w Korei, jak i np. w koreańskiej restauracji
w Wiedniu)?
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Kangurzyca nosi dziecko w torebce.
|