Data: 2004-07-19 15:55:51
Temat: Re: Kotlety de volaille
Od: "MałgosiaM" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mozna i wykalaczka, ale jak dobrze (tzn. cienko) rozbijesz piersiotko
> kurczacze to bedziesz mogla tak zawinac, ze nic nie uciknie ze srodka. Ja
> obtaczam dwa razy - najpierw w jajku i w mace, potem znowu w jajku i w
> tartej bulce. Chroni to skutecznie maselko przed wyplynieciem. Smazenie
w
> dosyc duzej ilosci dobrze podgrzanego oleju (coby sie dewolaje szybciutko
> zapiekly) tyz pomaga.
>
> A co do serka, to mozna jak najbardziej wlozyc jakis ostrzejszy zolty
serek,
> albo nawet jakis mniej ostry posypany troche papryka czy (troszeczke!)
> pieprzem kajenskim i wszystko zdrowo popruszyc jakims zielem - np. duza
> iloscia pociapanych lisci pietruszki.
> Mniam!
Dziękuje Ci bardzo za cenną i konkretną odpowiedź bo takiej mi brakowało w
postach powyżej.
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam
MałgosiaM
|