Data: 2002-09-29 09:29:34
Temat: Re: Kotlety mielone
Od: "Lia" <L...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
" Jola L-L" wrote:
>
> u mnie cebulka jest warunkiem koniecznym, natomiast nigdy nie dodaje
> bulki do kotletow. Wole samo mieso.Sol, pieprz, jajko,
> cebula.Porzadnie wyrobic.Mieso moze byc z :biodrowki, karkowki, ja
> robie z szynki wieprzowej- ale ona jest chudsza..Chociaz wiekszosc
> rzeczy smaze na oleju- to do kotlety warto usmazyc na smalcu. Sa
> wtedy bardziej soczyste.
A ja ostatnio z leniwstwa wzięłam ju prawie rozmrożone mielone, takie na
tacce kupowane, przekroiłam na 4 części, tylko je posypałam przyprawami, i
wrzuciłąm na patelnie. Na bardzo małaym ogniu je trzymałam, delikatnei
obracałam. I wyszło cudnei dobre i soczyste. A do tego miało fajne wzorki w
środku - tzn dokłądnie było widac te warstwy w jaki sposób bylo układane na
tacce.
--
Lia
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
|