Data: 2003-11-07 09:23:57
Temat: Re: Kotlety mielone-twarde
Od: l...@i...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
No to dziwne. Ja na przykład oprócz tego co Ty dodaję trochę kaszy manny
i bułki tartej. I wcale nie są twarde. Masa mięsna dobrze się wyrabia,
formuje, smaży i kroi. Ale na pewno istnieje różnica jeżeli chodzi o
rodzaj mięsa z którego je robię. Zrezygnowałam już z kupowania gotowego
mięsa mielonego, teraz wolę sobie kupić kawałek wołowinki, czy cięlęcinki
- sama mielę i naprawdę smak takiego mielonego jest zupełnie inny, o
klasę lepszy...
A tak na marginesie - może Ci się tylko wydaje, że mielone zrobione przez
kogoś są lepsze... mnie np. zawsze lepiej smakuje, to co ktoś ugotuje i
mi poda, niż odwrotnie:)
Pozdrawiam
Lukaszka
> Witam wszystkich. Ja jak zwykle z pytaniem.
> Nie wiem czemu, ale moje kotlety mielone zawsze wychodz? takie twardawe,
tj.
> takie zbite, nie wiem jak to wytłumaczyć. Inne, które jem, je?li robi je
kto
> inny, s? takie.... no.... takie dobrze się kroj?ce. Jakby pulchne. A
moje,
> jakby je kto? ubijał młotkiem. Robię je z kupowanego mielonego mięsa,
dodaję
> jajko i bułkę i nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Doradźcie proszę
> Pozdrawiam bardzo serdecznie
> Monika
> --
> Zaloz prywatne forum:
> http://forum.onet.pl
|