Data: 2003-11-08 08:45:13
Temat: Re: Kotlety mielone-twarde
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
<l...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:20031107.9235787@h-ania.teletronic.com.pl...
No to dziwne. Ja na przykład oprócz tego co Ty dodaję trochę kaszy manny
i bułki tartej. I wcale nie są twarde. Masa mięsna dobrze się wyrabia,
formuje, smaży i kroi. Ale na pewno istnieje różnica jeżeli chodzi o
rodzaj mięsa z którego je robię. Zrezygnowałam już z kupowania gotowego
mięsa mielonego, teraz wolę sobie kupić kawałek wołowinki, czy cięlęcinki
- sama mielę i naprawdę smak takiego mielonego jest zupełnie inny, o
klasę lepszy...
A tak na marginesie - może Ci się tylko wydaje, że mielone zrobione przez
kogoś są lepsze... mnie np. zawsze lepiej smakuje, to co ktoś ugotuje i
mi poda, niż odwrotnie:)
Pozdrawiam
Lukaszka
Dokladnie tak samo, nie kupuje mielonego, tylko sama miele.
Jezeli chodzi o smak to kazdy inaczej przyprawia i dlatego u kogos smakuje
nam lepiej......albo i nie.
Moim znajomym tak smakowaly klopsy, ktore przyprawil moj maz(na urlopie), ze
nawet musial zrobic specjalnie dla nich na podroz. A najsmieszniejsze jest
to, zew domu tylko ja gotuje ;-)
Ilona
|