Data: 2005-04-29 15:54:31
Temat: Re: Kożuch
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d4tiav$7rl$1@nemesis.news.tpi.pl...
> MJ napisał(a):
> > Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody tworzy się czarno-
> > brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać na niej
> > ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby on nie
> > powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę lub pić
> > piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
>
> Kwasu solnego to nie, ale działa sok z cytryny. Ten osad się chyba robi
> z tego, co w wodzie, więc nie wiem, czy da się go uniknąć bez
> wspomagaczy typu cytynka.
===
A ja myślę, że to śmieci z tandentnej herbaty typu saga, lub podobna.
Teściowa taką mnie częstuje. Objawy są identyczne do opisanych, plus niesmak
w ustach.
waldek
===
|