Data: 2014-06-19 12:18:41
Temat: Re: Krem czekoladowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-06-19 11:56, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>>>>>>>>>>>>>>> Zamawiać tort u cukiernika
>>>>>>>>>>>>>>> W życiu - te margaryny
>>>>>>>>>>>>>> A właściwie jeszcze gorsze tłuszcze, jakieś
>>>>>>>>>>>>>> specjalne cukiernicze badziewie.
>>>>>>>>>>>>> Taki na przykład tłuszcz palmowy, c'nie?
>>>>>>>>>>>> Oby świeży.
>>>>>>>>>>> Tak, właśnie wyciśnięty z palmy.
>>>>>>>>>> Oby tylko to nie była palma odgrzewana.
>>>>>>>>> A bita już może?
>>>>>>>> A nawet od-bita.
>>>>>>> Od-kota?
>>>>>> I od-palmy.
>>>>> Odpalmiacz?
>>>> A jak nie, to walnisz?
>>> Od-walenia. Błękitnego.
>> Te są pod ochroną, więc niezjadliwe.
>> Od-walenia lepsze są pod tym względem klapsy.
> Klapsy też podlegają od jakiegoś czasu ustawowej ochronie.
Eh, te przepisy! Zawsze byłam zdania, że w kuchni najlepsza jest
improwizacja.
Ewa
--
Litwo! Ojczyzno moja!
|