Data: 2006-06-20 15:57:52
Temat: Re: Krem do tarty pod owoce
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea <e...@p...fm> napisał(a):
> Ale budyń to jakiś gumiasty mi się zdaje. Wolałabym coś bardziej
> aksamitno-puszystego :-). W ostateczności zrobię po prostu krem budyniowy.
No to moja propozycja: Do ugotowanego, gorącego budyniu dodać kogel - mogel
z jednego żółtka i pianę z białka. Ważne jest, żeby budyń był gorący - piana
ładnie się zaparzy i masa nie "siądzie".
Czasem tak robię - jako deser po prostu, ale pod owoce też będzie dobre.
Lżejsze i sztywniejsze od budyniu.
I zaraz się podniesie krzyk, że ptasia grypa.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|