Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krepy Re: Krepy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krepy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.torun.pdi.net!n
ot-for-mail
From: Slavek <s...@u...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krepy
Date: Thu, 02 Mar 2000 11:46:39 -0500
Organization: Publiczny Dostep do Internetu ( Public Internet Access )
Lines: 33
Message-ID: <3...@u...net>
References: <J%qv4.22188$WD.574795@news.tpnet.pl>
Reply-To: s...@h...com
NNTP-Posting-Host: ip156.toronto6.dialup.canada.psi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: rymunda.torun.pdi.net 952015303 17232 154.5.72.156 (2 Mar 2000 16:41:43 GMT)
X-Complaints-To: n...@n...torun.pdi.net
NNTP-Posting-Date: 2 Mar 2000 16:41:43 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en,pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24125
Ukryj nagłówki

Marta wrote:

> Witam wszystkich (raczej czytająca niż pisząca)
> Mam pytanko - czym francuskie krepy różnią się od naszych naleśników?
> Ja robię naleśniki bardzo prymitywnie - mieszam mikserem 2 jajka, dużo
> mleka, mąkę trochę cukru oraz olej i smażę, ale do tych francuskich się nie
> umywają (nawet kupiłam specjalną patelnię Tefala do krep, ale smak się nie
> poprawił ;-))

3 jajka,
2 szklanka maki przesianej,
1 szklank mleka,
2 lyczki oliwy (oleju)
sol,
3 lyz. Grand Marnier (ekstaraktu waniliowego),
3 lyz. cieplej wody,
oliwa (olej) do smazenia.

Ubic jajka i mleko w mikserze dodajac wolno make. Posolic wymieszac i wtawic do
lodowki na 2 godz. Nastepnie dodac Grand Marnier. Zagrzac patelnie. Zmiksowane
ciasto rozcienczyc woda lub zagescic maka w zaleznosci od konsystencji. Smazyc
po obu stronach.


Slav








 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.03 Slavek
03.03 Wladyslaw
03.03 Wladyslaw
03.03 Magda Brus
03.03 Ewa Pawelec
03.03 Slavek
03.03 Evajp
04.03 Slavek S.
04.03 Wladyslaw
04.03 Wladyslaw
04.03 Slavek S.
06.03 Ulka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6