Data: 2006-03-27 07:36:56
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?
Od: "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał(a):
> Alveaenerle napisał(a):
> >> Tak mysle, ze
> >> wysmazone na glebokim oleju to dosc szybki i latwy sposob zeby sie z
nimi
> >> zapoznac :>
> >
> >
> > a nie lepiej na maselku ? :)
> >
> > pozdrawiam
> > Monika
> >
> oczywiscie ze lepiej...
> z odrobina czosnku...
> Mars
Dlaczego "oczywiście? Szybko przewertowałam parę książek kucharskich. Tylko
kuchnia angielska proponuje krewetki smażone na maśle. Pozostałe
przepisy /Chiny, Włochy, Japonia/ mówią właśnie o smażeniu na głębokim
oleju. Owszem, masło dobre, jak kto lubi, ale smak np. frytek smażonych
na "głębokim maśle" raczej odbiegałby od standardu, ale czy w dobrą stronę?
A co do kuchni angielskiej - nie byłam w Anglii, nie próbowałam. Ale
wystarczy mi fama, która się za tą kuchnią ciągnie. Co nie znaczy, że
oczywiście nie spróbowałabym typowych potraw, gdyby mnie na Wyspy
zaniosło.Po to, żeby wyrobić sobie własne zdanie.
A krewetki w cieście sezamowym, usmażone na głębokim oleju...
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|