Data: 2012-01-31 17:39:09
Temat: Re: Krokiety
Od: "Szpilka" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:9oqm3nFj3eU3@mid.uni-berlin.de...
> Am 31.01.2012 17:53, schrieb Szpilka:
>>
>> Użytkownik "Iwon(K)a" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:jg966u$g3l$1@inews.gazeta.pl...
>>> "Szpilka" <s...@s...pl> wrote in message
>>> news:jg95r6$f75$1@inews.gazeta.pl...
>>>> Zostało mi trochę wsadu z rosołu tzn 3 skrzydełka i kawałek wołowego.
>>>> Zawsze rodzina zjada ale teraz im się odwidziało.
>>>> Pomyślałam by to zmielić i załadowac do naleśnika. No ale trochę tego
>>>> za mało.
>>>> Co tu można dodać? Po 1 by zwiększyć objętość, po 2 by było
>>>> smaczne.(została tez marchewka ale nie wiem czy się ją dodaje)
>>>> Kiedyś zrobiłam i pamiętam że farsz wyszedł mi za suchy.
>>>
>>> a bez zmienielnia, do ziemniaka (ow) z marchewka jako salatka moze by
>>> zjesc?
>>
>> Sałatkę robiłam z warzyw z tego rosołu i właśnie ją dzisiaj dojadłam i
>> już mi się nie chce sałatki :-)
>
> Tak z ciekawości: co to ma wspólnego z krokietami?
Ale co? Sałatka? Warzywa?
> Do naleśnika pasuje marchew jak najbardziej, można też dodać pomidorów na
> gęsto z ziołami. Można zrobić z surowych, ale ja biorę na ogół z
> tetrapaku. Przecier pomidorowy z mąką zasmażam, do tego tetrapak i zioła
> włoskie (bazylia, oregano, solaj i spieprzaj do smaku). Do tego zmielone
> mięso + ewentualnie zwłoki warzyw. Nadaje się do naleśników, choć
> osobiście ładuję to do tortilli.
Myśłałam raczej o czymś tradycyjnym - takie właśnie krokieciki z mięsem. No
ale coś tam jeszcze można dodać i nie wiem co by nie zepsuć - cebula,
pieczarki?
Sylwia
|