Data: 2002-09-10 20:52:15
Temat: Re: Królik
Od: "Andrzej K. Brandt" <a...@k...wesolego.spammera.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
[...]
>>Prosiłbym o odpowiedź, bo siedzimy nad garnkiem i zastanawiamy się czy
>>robić czy wywalić.
> Surowy krolik pachnie tak jak surowy kurczak. Nie ma zadnego zapaszku :-(
>
> Przykro mi...
Acha... hm... a w międzyczasie zdążyliśmy go już upiec i to do tego z
przyprawami i całym cermoniałem. Próbowaliśmy i smakuje nieźle a zapachu
się pozbył. W/g zasięgniętych telefonem opinii królik podobnież ogólnie
śmierdzi.
Może to jest kwestia tego, czy mięsko jest mrożonką czy nie jest? Kurczaki,
które widzimy w sklepach generalnie są "schłodzone" czyli mrożone na jakimś
etapie swojego hm... życia-po-życiu.
Pozdrawiam,
Andy
|