Data: 2006-07-21 14:58:47
Temat: Re: Królik
Od: "Margola" <margola_@_kafeteria.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e9qpi4$hk$1@news.onet.pl...
> Weż jakiś porządny przepis, to mięso delikatne, luksusowe i drogie.
I lubi śmietanę :) Ja najbardziej lubię królika w śmietanie właśnie.
A dziadek, póki żył, to w naczyniu żeliwnym układał: ziemniaki, cebulę,
kiełbasę, boczek, kawałki królika, warstwami. Dodawał liść laurowy, ziele
angielskie, sól. Wsadzał w żar, przykrywał i obsypywał nim garnek i tak się
to w tym żarze dusiło jakieś półtorej godziny.
Niebo w gębie. Niestety nie udało się dotąd powtórzyć...
Margola
|