Data: 2006-07-21 16:08:11
Temat: Re: Królik
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e9qpi4$hk$1@news.onet.pl...
> > Co można zrobić z królika ciekawego?
>
> Z tylca: pieczeń duszoną. Tylko naszpikuj słoninką, bo to chudziutkie
> mięsko.
>
> Z przodka: pasztet.
>
Witam
Ile tego pasztetu wyjdzie....
Zona robila pieczen, z combru (grzbietowo ledzwiowa czesc tuszki kroliczej
odcieta od udzca) + tylne i przednie nogi. Z reszty robilem czernine. Na
nasze: tniesz jak kurczaka, odcinasz na pieczen, przednie nogi, tylne nogi i
grzbiet do miejsca gdzie zaczynaja sie zebra.
Jak sie robi czernine z krolika to drastyczna opowiesc (potrzebne jest z pol
litra wodki), wiec nie bede pisal.
Pozdr
MarekF
|