Data: 2006-08-27 12:46:15
Temat: Re: Krycha&Coty ratunku !
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1156681916.215320.261620@75g2000cwc.googlegroup
s.com...
Panslavista napisał(a):
> Jeżeli nie robi się zbyt wiele jednorazowo
Ja robię wiele :-) wielorazowo :-)))
Bez drylownicy idzie dość wolno, chyba, że pestki dobrze odchodzą. Opłaca
się jednak wypestkować choćby nożykiem. Mam grube gary aluminiowe -
gastronomiczne, więc nie muszę podlewać wodą - cukru też nie sypię na
początku. Podgrzewam powoli i sok puszczony przez śliwki robi resztę.
Zagęszczam, dodaję cukier prawie na końcu, bo do Brotbackautomat'u - tam
rozgrzewają się i mieszają z cukrem i takie powidła prosto do słoików.
|