Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ktoś uratuje mój chleb?
Date: Thu, 31 Dec 2009 03:00:41 +0100
Organization: vcore gfx
Lines: 33
Message-ID: <hhh0k9$d18$1@inews.gazeta.pl>
References: <1njk5j7k67b8e$.bc6j21hx2l8b.dlg@40tude.net>
<u7zi018ery3v$.17xp9405h0iqo.dlg@40tude.net>
<n2sfwsyce5mn$.4iq1zr2au53h$.dlg@40tude.net>
<hhdl24$q2k$1@nemesis.news.neostrada.pl> <hhdopn$dkn$1@inews.gazeta.pl>
<f46lcjm3qx47$.rgpg4koupka9$.dlg@40tude.net>
<hheu2q$8et$1@inews.gazeta.pl>
<1p8ooo9uahzv6$.1hmvlufnn514g$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 83-145-153-188.cable-modem.tkk.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1262224841 13352 83.145.153.188 (31 Dec 2009 02:00:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 31 Dec 2009 02:00:41 +0000 (UTC)
X-User: vcore
In-Reply-To: <1p8ooo9uahzv6$.1hmvlufnn514g$.dlg@40tude.net>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.22) Gecko/20090605
Thunderbird/2.0.0.22 Mnenhy/0.7.6.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326305
Ukryj nagłówki
XL pisze:
> Dnia Wed, 30 Dec 2009 08:04:56 +0100, vcore napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Tue, 29 Dec 2009 21:28:39 +0100, vcore napisał(a):
>>>
>>>> w_e pisze:
>>>>> no i wyszedł, piękny, chrupiący, smaczny chleb. Ma jeden feler, ale to
>>>>> już przez moją głupotę, jak się ciasto kładzie na folię aluminiową, to
>>>>> potem nie ma się co dziwić, że się świetnie przykleiła i teraz trzeba
>>>>> oddłubywać, albo odcinać ;), ale to tylko ja taka genialna potrafię być.
>>>> Też popełniłem ten błąd ale przy pieczeniu klopsa z jajkiem, trzeba było później
skubać kawałki
>>>> folii, wydaje mi się że pergamin lepiej się sprawdza w takich zastosowaniach
>>> Papier do pieczenia, POLECAM!
>>> http://www.stellapack.pl/userimg/ST_Papier_do_piecze
nia_8M_bia%C5%82y.jpg
>>> http://alejahandlowa.pl/obr/23186289/3283_1_d.jpg
>>> ...i każdy inny, także brązowy.
>>> Do wykładania form, blach, świetny!
>>> Używam stale, także do pakowania wędlin do lodówki.
>>>
>> No ja zasadniczo nie korzystam z żadnych podkładek i tak dalej, bo zazwyczaj piekę
potrawy nie
>> wymagające ,,trzymania" (pomijając pstrąga, którego piekę oczywiście w folii) ale
kiedyś znalazłem w
>> szufladzie kawałek papieru do pieczenia (ten z pierwszego linka), i upiekłem na
nim chlebki typu
>> pita - sam się zdziwiłem, papier nie spalił się w temperaturze 250°C a do tego w
ogóle nie przywarł
>> do ciasta, piekłem na tym jednym kawałku z 3 razy, nieco ściemniał ale nadal
zachowywał swoje
>> właściwości
>
> Papier ten jest pokryty silikonem, dlatego nie przywiera.
> Świetny jest tez do pakowania wędlin i pieczonych mięs - w celu
> umieszczenia ich w lodówce.
No właśnie tak myślałem że jest czymś pokryty bo z jednej strony jest śliski,
wydawało mi się że
jest to jakiś wosk, ale przecież w piekarniku by się roztopił - teraz juz wiem gdzie
sie kryje
tajemnica :-)
|