Data: 2009-12-31 02:00:41
Temat: Re: Ktoś uratuje mój chleb?
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Wed, 30 Dec 2009 08:04:56 +0100, vcore napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Tue, 29 Dec 2009 21:28:39 +0100, vcore napisał(a):
>>>
>>>> w_e pisze:
>>>>> no i wyszedł, piękny, chrupiący, smaczny chleb. Ma jeden feler, ale to
>>>>> już przez moją głupotę, jak się ciasto kładzie na folię aluminiową, to
>>>>> potem nie ma się co dziwić, że się świetnie przykleiła i teraz trzeba
>>>>> oddłubywać, albo odcinać ;), ale to tylko ja taka genialna potrafię być.
>>>> Też popełniłem ten błąd ale przy pieczeniu klopsa z jajkiem, trzeba było później
skubać kawałki
>>>> folii, wydaje mi się że pergamin lepiej się sprawdza w takich zastosowaniach
>>> Papier do pieczenia, POLECAM!
>>> http://www.stellapack.pl/userimg/ST_Papier_do_piecze
nia_8M_bia%C5%82y.jpg
>>> http://alejahandlowa.pl/obr/23186289/3283_1_d.jpg
>>> ...i każdy inny, także brązowy.
>>> Do wykładania form, blach, świetny!
>>> Używam stale, także do pakowania wędlin do lodówki.
>>>
>> No ja zasadniczo nie korzystam z żadnych podkładek i tak dalej, bo zazwyczaj piekę
potrawy nie
>> wymagające ,,trzymania" (pomijając pstrąga, którego piekę oczywiście w folii) ale
kiedyś znalazłem w
>> szufladzie kawałek papieru do pieczenia (ten z pierwszego linka), i upiekłem na
nim chlebki typu
>> pita - sam się zdziwiłem, papier nie spalił się w temperaturze 250°C a do tego w
ogóle nie przywarł
>> do ciasta, piekłem na tym jednym kawałku z 3 razy, nieco ściemniał ale nadal
zachowywał swoje
>> właściwości
>
> Papier ten jest pokryty silikonem, dlatego nie przywiera.
> Świetny jest tez do pakowania wędlin i pieczonych mięs - w celu
> umieszczenia ich w lodówce.
No właśnie tak myślałem że jest czymś pokryty bo z jednej strony jest śliski,
wydawało mi się że
jest to jakiś wosk, ale przecież w piekarniku by się roztopił - teraz juz wiem gdzie
sie kryje
tajemnica :-)
|