Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!n
ot-for-mail
From: "sheep" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kuchnia gazowo-elektryczna ?
Date: Tue, 9 Sep 2003 15:52:22 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 21
Message-ID: <bjkm5g$13ng$1@foka.acn.pl>
References: <bjis29$fcm$1@opal.futuro.pl>
Reply-To: "sheep" <x...@o...pl>
NNTP-Posting-Host: 62.121.103.213
X-Trace: foka.acn.pl 1063115760 36592 62.121.103.213 (9 Sep 2003 13:56:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Tue, 9 Sep 2003 13:56:00 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172853
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ZnakZorro" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjis29$fcm$1@opal.futuro.pl...
> Muszę starą kuchenkę gazową zamienić na nową.
> Teraz są głównie gazowo-elektryczne i mam pytania:
> 1. Czy piekarnik elektryczny jest faktycznie lepszy od gazowego?
moim zdaniem jest dużo lepszy, gdyż ma termostat, i dzielnie stara sie
utrzymać temperautre taką jaką mu sie narzuciło, a nie rozgrzewa sie dalej.
Na piekarnik wydaliśmy ok 1500 zł (kuchenka w zabudowie, bez zabudowy chyba
jest taniej), może to dużo, ale uważam, że było warto, bo ciasta wychodzą
rewelacyjne (ilość zakalcy dąży do 0 :) ). Co prawda nie wiem jak pieką te
tańsze, bo może zachwyca się moją niepotrzebnie, ale na pewno nie żałuje, bo
na poważnie zaczęłam pichcić jakieś pół roku temu i raczej wszystko
wychodzi.... :)
Po za tym w takiej kuchence można regulować czy ma grzać tylko z góry czy z
dołu, czy oba na raz, co sie przydaje, gdy widać że ciasto sie za bardzo
spieka (przypala) od góry, a w środku surowe :)
|