Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "niekompatybilna" <n...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
Date: Tue, 31 Jul 2007 07:15:59 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 28
Message-ID: <f8mgi7$8ru$1@news.onet.pl>
References: <f8le9r$5ik$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cable194106211-027.astral.lodz.pl
X-Trace: news.onet.pl 1185858951 9086 194.106.211.27 (31 Jul 2007 05:15:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Jul 2007 05:15:51 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Sender: 2ziI/USPcG9wyI1GgHFw1nL0IEQyZK7v
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299703
Ukryj nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:f8le9r$5ik$1@nemesis.news.tpi.pl...
> He he he. Temat celowy, wiem że to bumerang na grupie, nie bijcie ;-).
> Otóż, nie poszukując tego smaku wcale, natknęłam się na rozwiązanie
> zagadki. Postanowiłam dzisiaj wykorzystać przepis Nigelli z wczorajszego
> odcinka, bo bajecznie prosty. Paseczki z piersi kurczaka moczyłam w
> maślance około dwóch godzin, a potem obtaczałam w rozkruszonych
> krakersach Lajkonika i piekłam około 30 minut na ruszcie w piekarniku w
> 180st. Bez dodatkowego tłuszczu ani niczego, raz w trakcie pieczenia
> obróciłam, ale pewnie starczyłby termoobieg. Tego kurczaka nawet nie
> soliłam, ani nie przyprawiałam w żaden sposób, ale przypuszczam, że
> można go zrobić w wersji bardziej pikantnej z dodatkiem np. ostrej
papryki.
> Smakował jak z KFC, jak w mordę strzelił ;-), o ile dobrze pamiętam
> tamten smak
>
> Pozdrawiam
> Ewa
też wczoraj zrobiłam takiego kurczaczka, nie próbowałam, bo jestem
wegetarianką, ale męzczyzna był zachwycony smakiem ;)
Nigella robiła do tego kurczaka jakieś ziemniaczki, za pozno właczyłam - z
czym one były ?
|