Data: 2007-07-31 06:11:39
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 30 Jul 2007 21:26:26 +0200, medea <e...@p...fm>
wrote:
>He he he. Temat celowy, wiem że to bumerang na grupie, nie bijcie ;-).
>Otóż, nie poszukując tego smaku wcale, natknęłam się na rozwiązanie
>zagadki. Postanowiłam dzisiaj wykorzystać przepis Nigelli z wczorajszego
>odcinka, bo bajecznie prosty. Paseczki z piersi kurczaka moczyłam w
>maślance około dwóch godzin, a potem obtaczałam w rozkruszonych
>krakersach Lajkonika i piekłam około 30 minut na ruszcie w piekarniku w
>180st. Bez dodatkowego tłuszczu ani niczego, raz w trakcie pieczenia
>obróciłam, ale pewnie starczyłby termoobieg. Tego kurczaka nawet nie
>soliłam, ani nie przyprawiałam w żaden sposób, ale przypuszczam, że
>można go zrobić w wersji bardziej pikantnej z dodatkiem np. ostrej papryki.
>Smakował jak z KFC, jak w mordę strzelił ;-), o ile dobrze pamiętam
>tamten smak.
>
>Pozdrawiam
>Ewa
Nigella miala krakersy Lajkonika??? SKAD? :PPPPPPPPPP
ale w ogole to smutno, juz nikt nie bedzie pytal o to....ech,
koniec belle epoque ;)))
a jaka seria Nigelli teraz idzie?
Pierz, wielbiciel Nigelli
K.T. - starannie opakowana
|