Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: GK <g...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak pieczony z ziemniakami - prośba o przepis
Date: Tue, 01 Dec 2009 15:40:21 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <hf39sm$8h3$4@inews.gazeta.pl>
References: <hf2q1q$9b3$1@inews.gazeta.pl> <hf2sug$arj$1@news.onet.pl>
Reply-To: grego69@NO_SPAM_op.pl
NNTP-Posting-Host: 77-254-126-50.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1259678422 8739 77.254.126.50 (1 Dec 2009 14:40:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 1 Dec 2009 14:40:22 +0000 (UTC)
X-User: grego69
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
In-Reply-To: <hf2sug$arj$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325579
Ukryj nagłówki
zbigi pisze:
> No i dobrze - ale kojarzysz moze, jakie przyprawy dominowaly? Bo to
> chyba cale clou problemu? :)
Grzesiacz w kolejnym poście wrzucił ciekawy pomysł z ziołami i
czosnkiem. To było na południu Francji i chyba na pewno były tam zioła i
czosnek. Jednak czy coś więcej - nie pamiętam.
>
> Rozbieram kurczaka na czesci pierwsze ;) wrzucam do
> rondla/gesiarki/innego naczynia przekladajac z ziemniakami w grubych
> plastrach (jak male, to nawet tylko polowki). Do smaku troche pietruchy
> (korzenia) i marchwi. Jak mam, to i daje cwiartke selera. No i
> oczywiscie cebula w talarkach.
> Calosc obsypuje duuuza iloscia czosnku i naci pietruszki i wrzucam do
> piekarnika na jakas godzine. A raczej wrzucalem, gdy mialem piekarnik -
> teraz wstawiam do prodiza i stawiam jeszcze na piecu.
> Od tego mozesz zaczac i eksperymentowac dodajac inne przyprawy lub
> ujmujac zbedne twoim zdaniem dodatki :)
> Oczywiscie calosc troszke sole i porzadnie pieprze. Pieprzem, znaczy
> sie, posypuje ;)
Dzięki za przepis, wypróbuję :-)
Pozdrawiam,
Grzegorz
|