Data: 2005-10-15 08:13:34
Temat: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 15 Oct 2005 01:04:56 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le samedi 15 octobre 2005 ŕ 00:54:39, dans <dipcvi$r1c$1@absolut.sgh.waw.pl> vous
écriviez :
>
>>>>Charakterystyczne, ze mieso jest czerwonawe -
>>>>kolor pewnie z marynaty, byc moze odrobine
>>>>skarmelizowane (cukier?) ale nie jest to chyyyba
>>>>kolor z pomidorow, ani nie z czerwonego wina...
>
>> Przede wszystkim witam po paroletniej przerwie :)))
>
>yo ! :)
>
>> Kurczaka natrzeć solą, pieprzem, curry i papryką i wsadzić do lodówki na
>> ok 2-3 godzin. Jak kurczak przejdzie przyprawami, rozgrzać patelnie (bez
>> oleju) i nasypać cukru, ok 2-3 łyżek na kurczaka. Mieszać aż się zrobi
>> lukier (czyli postać płynna) i nie będzie grudek.
>
>a ten plyn skad ?
>z "suchego" cukru taki wyjdzie, hmmm ?
Jasne, ze wyjdzie, ale jest bardzo krotkotrwaly :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|