Data: 2002-11-15 14:16:41
Temat: Re: Kurczak + sloik z woda = ???
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Gdzieś słyszałam takim przgotowaniu kurczaka. Niestety nigdy go nie
> > zrobiłam. Z jednego powodu. Wydaje mi się , że ten słoik powinien
> pęknać.
> > Jak to z tym jest?
Ja robilam parokrotnie - na butelce, nie na sloiku. Butelka nie pekla, a
kurczaczek wyszedl smaczny. Czesu pieczenia nie potrafie podac, pieklam raczej
dosc dlugo. Generalnie czy kurczak jest juz "dojrzaly" sprawdza sie nakluwajac
gleboko czyms ostrym i obserwujac sos - powinien byc przezroczysty, klarowny.
Ale ja bym go popiekla jeszcze z 15 min dluzej. Kurczaka polewalam winem i
sosem z pieczenia. Skorka wychodzi chrupiaca.
Wlasciwie to ta wersja chyba niewiele sie rozni od zwyklego kuraka z rozna.
Pozdrawiam,
AniaR
Torun
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|