Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak w galarecie?
Date: Tue, 12 Feb 2002 19:47:09 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <a4bnv9$b05$1@news.tpi.pl>
References: <2...@a...starogard.dialup.inetia.pl>
NNTP-Posting-Host: sedes.geek-stuff.com
X-Trace: news.tpi.pl 1013539625 11269 213.25.201.10 (12 Feb 2002 18:47:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 12 Feb 2002 18:47:05 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95780
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Niteczka" <o...@l...com.pl> napisał w wiadomości
news:2804-1013523030@as2-31.starogard.dialup.inetia.
pl...
> Witam grupowiczow:)
>ciach
> Nie wiem wlasnie jakie mieso dodac. Kiedsy zrobilam z piersi kurczaka ale
> mieso wyszlo zbyt suche, zbyt chude....za szynka u mnie nie przepadaja,
inne
> mieso niz drob nie wchodziw gre? Jakie czesci kurczaka/indyka dodaje sie
do
> takich kompozycji galaretek?
>
> prosze o pomoc!:)
>
> Pozdrawiam,
>
> owieczka
gotuje calego kurczaka na galalarete, bez piersi. piers rozbijam mocno,
wyjmuje warzywa z rosolu i bardzo drobno siekam, posypuje nimi piers, mocno
zwijam, owijam nitka i gotyuje w rosole-dosc krotko bo piers szybko
"dochodzi". po ostygnieciu kroje tego zawijanca w plastry , ukladam na
polmisku, dekoruje warzywami, jajkiem i czym tam zapragne, zalewam rosolem
przyrzadzonym na galarete czyli albo z zelatyna albo gotuje kuroka z
kurczakowymi nogami-ok 0,5 kg.
i mam polmiski z zawijancmi-bardzo to efektownie wyglada.
Mechcia
|