Data: 2002-02-12 18:47:09
Temat: Re: Kurczak w galarecie?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Niteczka" <o...@l...com.pl> napisał w wiadomości
news:2804-1013523030@as2-31.starogard.dialup.inetia.
pl...
> Witam grupowiczow:)
>ciach
> Nie wiem wlasnie jakie mieso dodac. Kiedsy zrobilam z piersi kurczaka ale
> mieso wyszlo zbyt suche, zbyt chude....za szynka u mnie nie przepadaja,
inne
> mieso niz drob nie wchodziw gre? Jakie czesci kurczaka/indyka dodaje sie
do
> takich kompozycji galaretek?
>
> prosze o pomoc!:)
>
> Pozdrawiam,
>
> owieczka
gotuje calego kurczaka na galalarete, bez piersi. piers rozbijam mocno,
wyjmuje warzywa z rosolu i bardzo drobno siekam, posypuje nimi piers, mocno
zwijam, owijam nitka i gotyuje w rosole-dosc krotko bo piers szybko
"dochodzi". po ostygnieciu kroje tego zawijanca w plastry , ukladam na
polmisku, dekoruje warzywami, jajkiem i czym tam zapragne, zalewam rosolem
przyrzadzonym na galarete czyli albo z zelatyna albo gotuje kuroka z
kurczakowymi nogami-ok 0,5 kg.
i mam polmiski z zawijancmi-bardzo to efektownie wyglada.
Mechcia
|