Data: 2002-02-12 19:53:55
Temat: Re: Kurczak w galarecie?
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agusiek wrote:
> [ciach]
>> ja bym te nogi i skrzydła upiekł w piekarniku, a rosołek ekstra zrobił.
>
>
> A robiłeś już coś takiego, bo brzmi ciekawie, tylko że chyba wtedy trzeba
> dodać dużo więcej żelatyny (jak się ta skóra i kości kurczaka pogotuja to
> już niewiele żelatynki potrzebują do tego żeby się zsiąść).... a i smak
> samej galaretki będzie inny?
> I czy to mięso wtedy nie za suche wyjdzie ???
nie, galaretki nie robiłem, robiłem sałatki makaronowe i ryżowe z mięsem
tak oprzyrządzonym. Jakoś mi ciemne mięsko bardziej pasowało do tego,
suche nigdy nie było. Może spróbuj i zdaj sprawę czy wyszło.
Waldek
|