Data: 2008-01-24 10:46:51
Temat: Re: Kurczak w naczyniu zaroodpornym + dodatki - jakie dodatki?
Od: "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <p...@a...pl> napisał w wiadomości
news:6b8a5821-d7b3-48c1-9154-c57485aeee69@v67g2000hs
e.googlegroups.com...
> Witam,
> 1. Kurczak.
> 2. Kurczak zamarynowany.
> 3. Kurczak zamarynowany lezy sobie w naczyniu zaroodpornym w
> piekarniku.
> 4. Kurczak zamarynowany lezy sobie w naczyniu zaroodpornym w
> piekarniku a dookola niego dodatki.
> I tu sie rodzi pytanie - jakie dodatki?
> No wlasnie - takiego kurczaka robilem daaaawno (nascie lat temu) i nie
> bardzo pamietam. Teraz gotuje bardzo rzadko wiec moje umiejetnosci
> kuchenne sa w glebokim uspieniu.
> Co mozna wrzucic kurczakowi do towarzystwa?
> 1. Kartofelki w mundurkach
> 2. Papryke
> 3. Marchewke (bleee)
> 4. Jablka
> 5. Gruszke?
> 6. Orzechy wloskie
> 7. Pomidor?
> 8. ???
> Towarzystwo roznej wielkosci - wiec pewnie bedzie sie piec w roznym
> czasie. W takim razie mniejsze dorzucac pozniej?
> Jak uniknac wysuszenia miesa? Smarowac miodem? Podsmazac? W jakiej
> temperaturze piec?
>
> pozdr
> Piotr
Na pewno ziemniaki są pyszne jak przejdą sosem z kurczaka nie muszą być w
mundurkach!
Papryka też może być , marchewka jak najbardziej.
Pomidor rozwali się na 100 procent i będziesz miał pastę. Jabłka są dobre
tylko trzeba je dorzucić na końcu, bo też mogą się rozwalić.
Ja dodaję marchewkę, brokuły, ziemniaki czasem paprykę no i obowiązkowo
czosnek ale to przy marynacie!
Jolka
|