Data: 2003-04-26 19:41:21
Temat: Re: LASAGNE, PIZZA, SPAGHETTI...
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Karolina wrote:
> Co dodajecie do tych potraw aby miały świetny, specyficzny, tzw. "swój"
> smak? Pomidory i mięso przecież to nie wszystko :) Ja używam przyprawy
> włoskiej Kamisa...
ja nie. Daję suszone pomidory, chile ancho, chile guajilla, chile pastilla,
bazylię, oregano, do mięsa kumin, sos sojowy, sól, pieprz, paprykę. Czasem
dodaję do mięsa kozieradki. Aha, zamiast (lub dodatkowo) daję też bakłażany
z czosnkiem i octem balsamico.
Pizzę obkładają dzieciaki, więc ląduje na niej to, co akurat o tej godzinie
lubią, ale na użycie jakieś mieszanki jeszcze nie wpadły. Przyprawę do picy
mam, nie kamisa ino innej rasy. Stosuję ją do posypania chleba, jak mam
ochotę na coś pikantnego. Czasem też do twarogu.
Jak robię lasagne, już pisałem wielokrotnie.
Waldek
|