Data: 2007-05-12 12:28:08
Temat: Re: LECZO DYNIOWE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> wrote in message
news:4645b0ec@news.home.net.pl...
>
> > Dynia ze zbiorów ubiegłorocznych, pokrojona w paseczki, zblanszowana i
> > zamrożona, papryka w strąkach, cebula, czosnek, kiełbasa - ze sklepu.
> > tradycyjne przyprawy, w tym papryka ostra suszona w domu - cięta
> nożyczkami
> > w wąskie paseczki.
> > Ma inny smak niż z cukini, ale fantastyczny - czasem robimy mieszane: z
> dyni
> > i cukini oraz papryki kolorowe i pieprz kolorowy - wychodzi
fantastycznie
> > kolorowe danie.
> >
> >
>
> Czemu dynia była zblanszowana przed zamrożeniem?
> Czy ten zabieg jest konieczny?
>
> Pozdrawiam
>
> Monika
Spróbuj. Blanszuję wiele surowców (lub produktów) do zamrożenia...
Nie wiem, jak dynia na surowo - czy nie zostałaby z niej mokra braja...
|