Data: 2005-10-17 10:52:18
Temat: Re: Lasagne, moze sie komus przyda
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 16 Oct 2005 14:31:12 +0200, Theli <p...@w...pl>
wrote:
>barbaros napisał(a):
>
>> 1. Maslo (kostka)
>
>1/4 do beszamelu, a cala reszta gdzie? Do wysmarowania blaszki?
===========
Jak na moje oko to do rzucania po podlodze i potem slizgania
sie...
>
>> 2. Ser zolty (okolo 0,5 kg)
>
>O rany, nie z duzo?
>
>
>
>th
ja to robie oszukiwany beszamel bez tluszczu prawie (sos bialy
odrwrotnie - w saganek : zimne mleko, zimne maslo, moze byc zimna
maka :P, mieszac az sie zrobi sos, dosmaczyc), po to, zeby
naduzyc sera, ktory i tak przecietnie ma w sobie ok 45% tluszczu,
tak ze na lasagne pol kilo sera to dla mnie opcja mruczalna z
radosci :)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|