Data: 2011-03-17 12:20:19
Temat: Re: Lazania
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-17 10:27, medea pisze:
>>> Ja nigdy nie obgotowuję i zawsze się udają. Jeśli się da prawdziwy
>>> beszamel i jeszcze sos pomidorowy do tego, to nie mogą wyjść suche.
>>
>> Mogłabym poflejmić, pytając co znaczy "prawdziwy", ale mi się nie chce :)
>
> Chodziło mi o beszamel własnej roboty, w przeciwieństwie do tego z
> paczki. Po prostu. :)
> Nie mam doświadczenia z beszamelem instant, więc wolałam podkreślić.
Aaa, nieee... z paczki ani ze słoika to ja żadnych sosów nie używam
(kiedyś fix do dań chińskich albo 4 sery, ale to było, jak sama kuchnię
prowadziłam:)). Podobnie jak zup - no, oprócz barszczu (do picia) i
knurów na bogato, serowego ze szpinakowym makaronem i pomidorowego z
mozzarellą. Jakoś nam zasmakowały. W pozostałych przypadkach ilość
składników nie stanowiących meritum dania mnie przeraża :)
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|