Data: 2011-03-17 11:13:23
Temat: Re: Lazania
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-17 12:03, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Ale wnoszę, że jednak to moje naczynie jest zbyt płytkie. Mam takie
> fajne ceramiczne kwadratowe, kupiłam pod wpływem chwili.
> O takie:
> http://www.porcella.pl/Prostokatne_naczynie_ceramicz
ne_do_zapiekania-856.html
>
> Tylko moje ma boki ok 22 cm i jest kwadratowe :)
Jeśli chcesz wyższą lazanię, to zrób więcej warstw w tym naczyniu.
Według mnie nie powinno być problemu. Ja robię w zwykłym naczyniu
żaroodpornym (ponieważ nie znalazłam jeszcze zadowalającego mnie
ceramicznego naczynia, a wybredna jestem ;) ). Lazania wychodzi mi
trochę wyższa od naczynia, więc nie jest zanurzona w całości w sosie,
tylko płaty są posmarowane. Oczywiście sos daję na spód, a w trakcie
pieczenia trochę ze środka też wypłynie na boki.
Ewa
|