Data: 2003-11-05 10:44:45
Temat: Re: Ligawa
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
renpas napisal(a):
>Co duszonego z ligawy? I z jakim sosem?
Składniki: wołowina, 1-2 kromki chleba, 2 główki cebuli, olej, sól,
pieprz.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim wołowinę, pokrojoną na
plasterki cebulę i rozdrobniony na niezbyt duże kawałki chleb. Gdy już
mięso złapie kolor (kilka minut), to zawartość patelni przerzucamy do
gara, zalewamy wodą i gotujemy na małym gazie przez godzinę lub dłużej
aż do rozpadnięcia się cebuli i chleba.
Podawać z kasza gryczana (!!!), jeczmienna lub ziemniakami.
Aha, z iloscia chleba uwazac.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|