Data: 2009-07-24 09:42:00
Temat: Re: Liny modro gotowane... Czyli jak?
Od: "Bożena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Roman Rumpel" <> wrote in message news:h4bv18$d5g$2@news.onet.pl...
> Aicha pisze:
>> Użytkownik "Bożena" napisał:
>>> zastanowiło mnie to "modre gotowanie"... Co to jest i dlaczego
>>> jest modre?
>>
>> Z octem :)
>> http://pulpecik.pl/przepisy/aid/3688/Karp_na_niebies
ko_.html
>>
>
> albo dowolna inna ryba
> http://www.repka.pl/Smaki/Przepisy-kulinarne/dania-g
-owne-3/Ryba-na-niebiesko.aspx
I wszystko jasne :) Dzięki!
Czy ta ryba rzeczywiście wychodzi niebieska? Czy ta niebieskość to taka
bardziej śladowa i przysłowiowa?
Bożena.
|