Data: 2009-07-24 11:31:24
Temat: Re: Liny modro gotowane... Czyli jak?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bożena" <n...@g...com> napisał w wiadomości
news:h4bvl7$gf8$1@news.onet.pl...
> "Roman Rumpel" <> wrote in message news:h4bv18$d5g$2@news.onet.pl...
>> Aicha pisze:
>>> Użytkownik "Bożena" napisał:
>>>> zastanowiło mnie to "modre gotowanie"... Co to jest i dlaczego
>>>> jest modre?
>>>
>>> Z octem :)
>>> http://pulpecik.pl/przepisy/aid/3688/Karp_na_niebies
ko_.html
>>>
>>
>> albo dowolna inna ryba
>> http://www.repka.pl/Smaki/Przepisy-kulinarne/dania-g
-owne-3/Ryba-na-niebiesko.aspx
>
>
> I wszystko jasne :) Dzięki!
> Czy ta ryba rzeczywiście wychodzi niebieska? Czy ta niebieskość to taka
> bardziej śladowa i przysłowiowa?
>
Wychodzi niebieska :-)
To wplyw octu na... skore? chyba tak :-)
Ojciec kiedys na swieta zrobil karpia na niebiesko i mial on niebieski
kolor.
|