Data: 2003-08-10 14:19:13
Temat: Re: Łopatka-relacja na żywo
Od: "fikimiki" <f...@c...mix>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "fikimiki" <f...@c...mix> napisał w wiadomości
news:bh5bp8$7kh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Łopatka powyżej 1 kg zalana marynatą staropolską, dodatki bazylia,
tymianek
> i zielony pieprz siedzi w lodówce i czeka na pieczenie. Co z tego wyjdzie?
Zastrzyki zrobiłam z sosu sojowego i z Cytrynki, po wierzchu posmarowałam
musztardą i dorzuciłam do brytfanny kilka śliwek suszonych macerowanych w
spirytusie. I trodszke wody mineralnej Muszynianka.Teraz rozgrzewam
piekarnik do 250 stopni, aby w takiej temperaturze w ciągu kilku minut
zamknąć pory łopatki, a potem niech się turla w jakieś 150-180.
dzdżownica
|