Data: 2017-05-12 14:22:12
Temat: Re: Majonez
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Akarm" <a...@w...pl> wrote in message
news:59156c3a$0$5155$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2017-05-12 o 09:34, FEniks pisze:
>
>> Na logikę rzecz biorąc - skoro dolewając oleju w trakcie ucierania,
>> przeszedłeś fazę dobrej konsystencji, która po chwili się zmieniła w
>> rozwarstwienie, to po prostu przedobrzyłeś z olejem. Metodą prób i
>> błędów dodałabym trochę żółtka, tak jak proponują inni, albo trochę octu
>> lub cytryny.
>
> Przeczytaj, co napisałem 10 marca 2017 o godz. 22:48. Po dodaniu soku z
> cytryny majonez mi się zwarzył!
Nie mam dostępu do tak starych postów bezpośrednio w czytniku.
Musiałbym specjalnie googlać/szukać... Sądzę że inni też mają
raczej dostęp tylko do tego co napisałeś w tym miesiącu i do tego
się tylko odnosimy.
> Dawno, dawno temu, majonez ucierałem ręcznie i żadnych problemów nie
> miałem, nigdy mi się nie zepsuł. Teraz, kiedy zacząłem korzystać ze
> zdobyczy techniki, kilka razy musiałem naprawiać błędy. :(
Ja mam podobne doświadczenia, nie z majonezem...
Po prostu maszynami można łatwo przedobrzyć.
Ręcznie trudniej - ręce zaczną boleć zanim przedobrzysz :-)
|