Data: 2006-03-22 19:32:02
Temat: Re: Majonez a ptasia grypa
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <95d26$4421a407$57cfb322$21442@news.chello.pl>,
"Kri$" <u...@l...com> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-5C0AA7.20084322032006@news.gazeta.pl...
> > In article <f2ba3$442168bd$57cfb322$8406@news.chello.pl>,
> > "Kri$" <u...@l...com> wrote:
> >
> >> Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
> >> news:dvrc27$ft1$2@inews.gazeta.pl...
> >> > Użytkownik "Kri$" <u...@l...com> napisał w wiadomości
> >> > news:4c0cb$4420fe7f$57cfb322$11394@news.chello.pl...
> >> >> Czy majonez sprzedawany w sklepach jest w jakikolwiek sposób badany na
> >> >> obecność wirusa H5N1 albo salmonelli??? Obawiam się kupić a stare
> >> >> zapasy
> >> >> właśnie się kończą....
> >> >
> >> > Jezuuuu, ludzie juz całkowicie ogłupieli z tą ptasią grypą. Wytrułeś
> >> > już
> >> > okoliczne gołębie i uśpiłeś kota? Paranoja.... myślenie nie boli.
> >>
> >> Mam 10-cio miesięcznego synka i wolę dmuchać na zimne
> >
> > po pierwsze majonez przemysłowy robiony jest zwykle bez surowych jaj. Po
> > drugie ma on odczyn kwaśny. Myśl człowieku.
> >
> > Władysław
>
> Człowieku po to zadaję pytanie by otrzymać na nie odpowiedź, po drugie
> Człowieku są bakterie i wirusy które potrafią żyć zarówno w środowisku
> obojętnym (tych jest najwięcej) jak i w środowisku zasadowym i kwaśnym.
Ale akurat te wirusy rozkładają się w środowisku kwaśnym. pisały o tym
nawet gazety. A ściśle rzecz biorąc wirusy w ogóle nie żyją poza komórką
gospodarza. Obie te kwestie były już na tej grupie niedawno dyskutowane.
Władysław
|