Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Majonez raz jeszcze Re: Majonez raz jeszcze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Majonez raz jeszcze

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!eternal-september.org!fee
der.eternal-september.org!news.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: masti <g...@t...hell>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Majonez raz jeszcze
Date: Sat, 25 Jan 2014 15:11:42 +0000 (UTC)
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 31
Message-ID: <lc0k7e$kv3$6@dont-email.me>
References: <52e2d637$0$2359$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Sat, 25 Jan 2014 15:11:42 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx05.eternal-september.org;
posting-host="f8c32b730d5d942a50a0865c1228823b";
logging-data="21475";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX19+TLruV6FfVCVoaAYBePmC"
User-Agent: Pan/0.133 (House of Butterflies)
Cancel-Lock: sha1:8cEUsPMnPaQaIwna7f6OM5OVjOg=
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:354429
Ukryj nagłówki

Dnia pięknego Sat, 25 Jan 2014 00:15:54 +0100 osobnik zwany Ikselka
napisał:

> Dnia Fri, 24 Jan 2014 22:08:05 +0100, wolim napisał(a):
>
>> Tak sobie czytam wątek na temat rozwarstwiania majonezu, w którym
>> piszecie o szczególnych warunkach w jakich powinien być wytwarzany - a
>> to temperatura składników powinna być taka sama, a to olej dolewany
>> winien być z umiarem...
>>
>> Co zatem sądzicie o tym sposobie na przygotowanie majonezu?
>> http://www.youtube.com/watch?v=sas5TSLrB7E
>>
>> Jak widać, niewielki nacisk kładzie ta pani na wspomniane szczegóły...
>
>
> Hint: końcówka, naczynie, ilość. Czyli bardzo duża wydajność tej akurat
> końcówki w stosunku do małej ilości surowca. Plus kwas - żtp polepszacz
> emulgowania.
> Gdyby pani robiła tą samą końcówką litr majonezu, musiałaby zachować
> stopniowanie ilości oraz uważac na temperaturę składników.

ja zwykle robię koło litra w mikserze. Może nie leję całego oleju od razu
ale specjalnie się nie przejmuję ile dolewam zwłaszcza pod koniec



--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.01 Ikselka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem