Data: 2014-01-25 00:15:54
Temat: Re: Majonez raz jeszcze
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 24 Jan 2014 22:08:05 +0100, wolim napisał(a):
> Tak sobie czytam wątek na temat rozwarstwiania majonezu, w którym
> piszecie o szczególnych warunkach w jakich powinien być wytwarzany - a
> to temperatura składników powinna być taka sama, a to olej dolewany
> winien być z umiarem...
>
> Co zatem sądzicie o tym sposobie na przygotowanie majonezu?
> http://www.youtube.com/watch?v=sas5TSLrB7E
>
> Jak widać, niewielki nacisk kładzie ta pani na wspomniane szczegóły...
Hint: końcówka, naczynie, ilość. Czyli bardzo duża wydajność tej akurat
końcówki w stosunku do małej ilości surowca. Plus kwas - żtp polepszacz
emulgowania.
Gdyby pani robiła tą samą końcówką litr majonezu, musiałaby zachować
stopniowanie ilości oraz uważac na temperaturę składników.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|