Data: 2006-03-16 08:05:29
Temat: Re: Makaron domowy - jak przechowywać? trochę [OT]
Od: "Atunia " <a...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka <s...@g...pl> napisał(a):
> Bo to ma przykry wydźwięk dla moich uszu. U mnie dopuszczalne nazewnictwo
> rodzicielki to: mama, mamusia, nawet nie matka. A mać.... to się źle kojarzy
> w mojej ocenie, brrrrr.
E, ja od razu się uśmiechnęłam do wspomnień... ('ta dama, to wasza mać?')
A co do makaronu, koloru i jajek - to można kupić w sklepach ekologicznych
jajka od kur zielononóżek, blade strasznie, ale mają SMAK. Tyle że koloru nie
dodadzą. Może po prostu kurkumą nieco podciągnąć kolor, żeby oczy nacieszyć?
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|